Focaccia

Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tilltugg före maten, på buffén eller till grillningen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

50 g jäst
7 dl ljummet vatten
2 ½ tsk salt
1 tsk strösocker
Vetemjöl till en lös deg knappt 1 kg (dvs 0,5 paket)
50 g soltorkade tomater i olja
1-1 ½ tsk rosmarin

Alternativ fyllning:
Halverade gröna oliver
½ tunt skivad rödlök
1½ tsk oregano

Gör så här

Smula jästen i en stor bunke. Lös den i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, salt, socker och mjöl enligt ovan. Arbeta degen en bra stund med långa tag för att riktigt dra ut glutentrådarna. Strö över mjöl och låt jäsa till drygt dubbla storleken.

Ta några tag i degen så att den kollapsar. Häll ut den på mycket väl mjölat bakbord. Knåda den inte. Dela i två lika stora delar. Mjöla ordentligt. Lägg varje degklump på varsin plåt med bakplåtspapper. Tryck ut till stora, runda och platta bröd som nästan fyller plåten på bredden.

Tryck i valfri fyllning. Sätt ugnen på 250°. Sätt in det första brödet så fort ugnen blivit varm. Grädda i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna på galler utan bakduk. Baka nästa bröd.
Visningar:
3361
Sparat:
56

LIKNANDE RECEPT

Focaccia recept
Portionsfocacci..
över 2 månader
Focaccia med to
av Prima
över 2 månader
Focaccia med sa
av MrsC
över 2 månader
Brunsvingekage..
över 2 månader
Focaccia med lö..
av Nena81
över 2 månader
Ullas valnötsfo
av umen
över 2 månader