Focaccia med örtkryddor

I receptet ges förslag till tre olika smaksättningar. Jag har själv provat med tomatjuice och basilika.

Tänk på att använda en storlek mindre plåt än den den vanliga ugnsplåten. Jag har bakat brödet i en vanlig ugnsplåt och tyckte att brödet blev för platt. Nästa gång använde jag en mindre plåt och brödet blev naturligtvis större och fluffigare. Lycka till!

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

25 g jäst, 1/2 paket
3 1/2 dl tomatjuice eller morotsjuice eller grönsaksjuice
1 tsk salt
2 msk olivolja
Smaksättning:
Basilika till tomatjuice eller
imjan till morotsjuice
eller citronpeppar till grönsaksjuice
7–8 dl vetemjöl

Garnering:
Oliver
2 msk olivolja
Havssalt

Gör så här

Gör så här:
Smula jästen. Värm vätskan till 37 grader och häll över jästen.
Tillsätt salt, olja, kryddor och det mesta av mjölet.
Tillsätt eventuellt mera mjöl efter hand och knåda degen smidig.
Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Platta ut den på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ner oliver jämnt över degen, pensla med olja och strö över salt. Grädda i 15–20 minuter.
Låt svalna under bakduk och skär sedan i rutor.
Visningar:
1082
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Focaccia recept
Portionsfocacci..
över 2 månader
Focaccia med to
av Prima
över 2 månader
Focaccia med sa
av MrsC
över 2 månader
Brunsvingekage..
över 2 månader
Focaccia med lö..
av Nena81
över 2 månader
Ullas valnötsfo
av umen
över 2 månader