Focaccia med rosmarin och kabanoss

När man äter soppa är det lätt att frestas äta smörgåsar till. Bakar man en focaccia med korv får man hela smörgåsen i ett utan smör. Den är god som den är.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Focaccia med rosmarin och kabanoss

Ingredienser

1/2 paket jäst (25 g)
3 dl ljummet vatten (37°)
1 msk olivolja
1 krm torkad rosmarin
1 tsk salt
6 1/2 dl vetemjöl
50 g korv i skivor (kabanoss)
1 rosmarinkvist
1 tsk flingsalt

Gör så här

Lös jästen i vattnet. Tillsätt oljan.

Tillsätt rosmarin, salt och mjöl. Blanda ihop till en deg.
Låt jäsa 20 min på varm plats.

Tryck ut degen 2 cm tjockt i en ugnssäker form med bakplåtspapper ca 20x30 cm. Låt jäsa 20 min.

Sätt ugnen på 200°.

Gör fördjupningar i brödet med ett finger och stick ner
korvskivor och rosmarinblad. Strö över lite flingsalt. Grädda
mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.
Visningar:
1383
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Focaccia recept
Portionsfocacci..
över 2 månader
Focaccia med to
av Prima
över 2 månader
Focaccia med sa
av MrsC
över 2 månader
Brunsvingekage..
över 2 månader
Focaccia med lö..
av Nena81
över 2 månader
Ullas valnötsfo
av umen
över 2 månader