Foccacia

Italienskt bröd med oliver, rosmarin och olivolja

Betyg (2 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

Brödet:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
1/2 tsk gourmetsalt
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl

Olivolja till pensling
1 dl svarta oliver, urkärnade eller om man gillar fetaost
1-2 tsk torkad rosmarin eller små färska kvistar
Flingsalt att strö ovanpå brödet

Gör så här

Lös upp jästen i vattnet
Tillsätt olja och salten därefter mjölet ( det blir en lös deg).

Låt jäsa under bakduk i en lugn miljö 40 min.
Smörj en långpanna 30x40 cm och tryck ut degen med mjölad hand.

Pensla degen med olivolja (var inte snål med oljan) och stoppa ner oliverna i brödet (kan uteslutas om man inte gillar oliver kan oliverna bytas ut mot fetaost) gör gropar med fingret .

Stick ner rosmarinkvistarna och strö flingsalt ovanpå (rätt mycket).

Låt degen jäsa under bakduk till dubbel höjd.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min i 200 grader eller tills brödet fått färg.

Stjälp upp brödet på galler och täck med bakduk.
Visningar:
10269
Sparat:
205

LIKNANDE RECEPT

Foccacia recept
Enkel foccacia
över 2 månader
Focciacia- Bröd
av Sajsa
över 2 månader
Foccacia med so
av alvig
över 2 månader
Foccacia med Ap
av MrsC
över 2 månader
Citrusfoccacia ..
av TE72
över 2 månader
Foccacia
av tina62
över 2 månader