Fond - Kalv (ljus)

Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-10

Ingredienser

5 kg sågade kalvben
2 st morötter
4 st lökar
1 st rotselleri
1 st vitlök
2 dl tomatpuré
2 msk vitpeppar
2 msk timjan
5 st lagerblad

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.

Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.

Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Fortsätt att röra om tills benen är rostade.

Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.

Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten.

Koka upp och skumma av skyn. Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 timmar.

Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken.
Visningar:
847
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Fond recept
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader