Fotbollsmacka med skagenröra

Mer matigare macka

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

1 halvbaguette, gärna fullkornsvariant
Lite smörgåsmargarin
En handfull sköljda salladsblad av något slag
½ dl skaldjursröra
4–5 tinade räkor
Dillkvist, persilje- eller korianderkvist
3 skivor rökt kött
1 msk pepparrotsvisp
1 liten mogen tomat
Salt
Svartpeppar
2–3 skivor hårdost
1 snibb (grön)mögelost
1 msk (körsbärs)sylt eller fikonmarmelad

Gör så här

Längsklyv brödet och bred tunt med ˝smör˝ på bägge mjukytorna.

Lägg ett lager sallad på underhalvan. Tänk dig brödet i tredjedelar och klicka skaldjursröra på första tredjedelen. Skala räkorna och toppa röran med dem, pynta med örtgrönt.

Drapera skivat rökt kött runt pepparrotsvispen från tub på nästa bit macka.

Lägg på grova tomatskivor och salta och peppra dem. Täck sista tredjedelen med skivad hårdost. Lägg på dessertosten och låt sylt eller marmelad finna sin plats bland ostvecken.

Lägg på överhalvan så att mackan går att hålla i handen. Slå upp en kall öl att släcka törsten med.
Visningar:
1376
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.