Fräsch kesodip

Söker du en lättlagad och mycket välsmakande dip så behöver du inte gå längre än till detta läckra recept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 späd stjälkselleri
5 dl naturell keso eller ricottaost
2 tsk färsk timjan eller 1 tsk torkad
2 plommontomater
2 små, röda chilifrukter
½ tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Skär av rotfästet på sellerin och ta bort toppbladen. Dela och skölj varje blad för sig. Skär stjälkarna i 5-8 cm långa bitar.

Lägg keson i en stor skål. Skölj och repa av timjankvistarna, hacka bladen fint. Skölj och dela tomaterna, kärna ur dem och tärna fruktköttet. Skölj, dela och kärna ur chilifrukterna. Tärna dem fint.

Blanda ner timjan, tomater, chili och svartpeppar i keson. Blanda väl.

Häll upp ostblandningen i en liten serveringsskål och ställ den i mitten på ett stort serveringsfat. Lägg selleristjälkarna runt om. Vrid ett par varv på pepparkvarnen över fatet och servera.
Visningar:
857
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.