Fräsig färspotatis

Fyllda potatisar med färsröra

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6 st

Ingredienser

4-6 jättepotatisar
400 g köttfärs
400 g frysta, skivade champinjoner
1 burk krossade tomater
1 dl chilisås
2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
2 krm lökpulver
1 krm vitlökspulver

Gratinering:
Ca 2 dl crème fraiche
2-3 dl finriven ost
Salt, peppar
1 knippa finhackad persilja
Riven ost

Gör så här

Lägg alla ingredienserna till färsröran i en gryta och låt den puttra utan lock under omrörning ca 45 minuter eller tills all vätska kokat in. Smaka av och låt röran kallna.

Skrubba potatisarna rena och pricka dem runt om med en gaffel. Baka dem mjuka i mikron eller vanlig ugn. Skär en skåra i varje potatis och kläm så kanterna går isär. Gröp ur knappt hälften av innehållet. Fyll potisarna ända upp med färsröran. Mosa urgröpet från potatisen och rör det smidigt med crème fraiche, ost och kryddor. Tillsätt persiljahack och smaka av. Toppa med moset och strö över riven ost. Gratinera potatisarna genomheta.
Visningar:
807
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Vitlöksbröd näs
över 2 månader
Drömäppelkaka..
av Lisa00
över 2 månader
Himmelsbrödet
av Lolan
över 2 månader
Mosters frasiga
av emaxen
över 2 månader
Frasig klyftpot
av ros
över 2 månader
Raggmunk med st
över 2 månader