Frösölax med senapsmak

här är ytterligare recept som jag hittat i nån tidning. gott var det.

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-6

Ingredienser

ca 1 kg fiskfile , gärna lax , skuren i portionsbitar
1 tsk salt
2 krm svart-eller vitpeppar
1 purjolök , strimlad
125 gr rökt lax , tunt skivad
2 - 3 msk senap
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde , vispad

Gör så här

Om laxen har skinn, låt det sitta kvar. Salta och peppra.
Fördela purjolök och rökt lax i ett ugnsäkert fat. Lägg laxbitarna ovanpå. Sätt in fatet ca 12 minuter i 175 graders ugnsvärme. Dra bort skinnet på fisken.
Blanda senapen och mjölken. Blanda sen med grädden. Häll allt över fisken. Grädda vidare i 10 minuter eller tills laxen känns klar. Allt beror på fiskens tjocklek.
Visningar:
953
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Ruths Frösölax
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR