Frövi tekakor

Mycket goda tekakor

Betyg (2 röster)
Antal personer
25-50 styc
Frövi tekakor

Ingredienser

8 dl havregryn
1 liter lättmjölk
75 g jäst
175 margarin
½ dl socker gärna farinsocker
1 msk salt
Ca 2 liter vetemjöl + lite till utbakning

Gör så här

Lägg havregryn i en bunke värm mjölken till 37 grader, låt stå och svälla i 15 minuter ( mjölk+havregryn).
Smula jästen och smält margarinet, tillsätt övriga ingredienser.

Låt jäsa i bunken i 20-30 min.

Kavla degen i cm-tjocka, tag ut kakor, låt jäsa 30 min på plåt.

225 grader 8-10 min.
Visningar:
7125
Sparat:
127

LIKNANDE RECEPT

Tekakor recept
Chris Tekakor
av SDMaya
över 2 månader
Havre-tekakor
över 2 månader
Havregryns teka
över 2 månader
Havretekakor
av ros
över 2 månader
Saftiga tekakor
av babbs
över 2 månader
Evas rågkakor..
av sommar
över 2 månader