Fransk äppelpaj

Låt dig inspireras av en äkta fransk äppelpaj! Med äppelskivor i ett vackert mönster och gelé med sydländsk smak av aprikos blir det en underbar efterrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
2 msk kallt vatten
Smör eller margarin till formen

Fyllning:
5 syrliga äpplen
½ dl strösocker
200 g aprikospuré

Gör så här

Hacka samman matfett och mjöl med en kniv. Arbeta raskt in de övriga ingredienserna. Låt degen vila minst en timma i kylskåp. Pensla pajformen med smält matfett.

Kavla ut degen till en rundel, som ska vara något större än formen. Klä bottnen och insidorna av formen med degen.

Nagga bottnen med en gaffel, annars blåser den upp och blir ojämnd under gräddningen. Grädda i 225 grader, ca 15 minuter.

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem på pajdegsbottnen. Strö över sockret. Grädda pajen i 200 grader ca 25 minuter.

Bred purén över pajen medan den är varm. Servera den ljummen.
Visningar:
2076
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader