Fransk baguette

Knaprig skorpa och mjuk inuti, så ska en riktig baguette vara.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

0,5 l vatten
25 g jäst
1 msk olja
2 tsk salt
1,2 l vetemjöl special, - 13 dl, eller lantvetemjöl

Gör så här

1. Värm vattnet till 37 grader.

2. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.

3. Jäs under duk ca 1 timme.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 20 x 30 cm. Rulla ihop från långsidan och lägg rullarna på tvären på en smord plåt.

5. Sätt ugnen på 275 grader.

6. Jäs degen utan bakduk 30-40 minuter.

7. Gör några snitt på snedden i varje rulle med en vass kniv. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut plåten och pensla bröden med kallt vatten.

8. Stäng av ugnen och grädda 15-20 minuter i eftervärmen
Visningar:
2474
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Baguette recept
Baguette med ky..
av Ackis
över 2 månader
Skagenröra på m
av Annafbg
över 2 månader
Ostgratinerat v
av LaJefa
över 2 månader
Kycklingröra me
av Gillsan
över 2 månader
Mellans kalla b..
över 2 månader
Tonfiskröra al´
av Gillsan
över 2 månader