Fransk köttfärslimpa med rosépeppar

En ny smakvariation som var superb.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g köttfärs
5 msk vitt ströbröd
2 dl kraftig buljong
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
3 lagerblad
Salt
Peppar
3 msk olivolja

Till såsen:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 liten gul lök
3 dl vatten
1 1/2 msk flytande kalvfond
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 msk rosépeppar
Salt
Peppar

Gör så här

Rör samman ströbröd och buljong i en bunke. Låt blandningen dra några minuter. Hacka timjan och rosmarin (torkade kryddor stöts i mortel).

Lägg köttfärsen i ströbrödsblandningen och tillsätt även örtkryddor, ägg, salt och peppar. Pressa i vitlök och forma en köttfärslimpa i ugnsfast form. Toppa med lagerblad och lite extra örtkryddor.

Ringla över olivolja och stek köttfärslimpan cirka 1 timme i 175 graders ugn. Förkokta potatisar kan penslas med olja och steka med sista halvtimmen.

Hacka löken till såsen fint. Fräs lökbitarna med smör i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med hett vatten. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde. Låt såsen koka upp och sjuda sakta utan lock i åtminstone fem minuter.

Krossa rosépepparkornen och rör ner dem i såsen. Sjud någon minut och smaka av med salt och peppar, om det behövs.
Visningar:
4374
Sparat:
55

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Fylld köttfärsl
av Lisa35
över 2 månader