Fransk kola doppad i ljus choklad

Recept på Fransk kola doppad i ljus mjölkchoklad. Fransk kola är en seg och fyllig kola. Hackad mandel är gott att koka med kolasmeten också.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

3 dl strösocker
2 msk glykos , sirap eller honung
3 dl grädde
3 msk kakaopulver
50 gram sötmandel
2 fyrkantiga engångs aluminiumformar
200 g mjölkchoklad

Gör så här

1. Skålla, skala och grovhacka mandeln om du vill ha det i kolan.
2. Blanda socker, glykos, grädde och kakao i en kastrull och koka under omrörning då och då i 22-30 minuter och temperaturen är runt 150 grader (använd digitaltermometer). Du kan också göra kulprovet genom att droppa lite kola i ett glas med kallt vatten - kan du forma en kolakula av droppen är den klar.
3. Blanda mandeln.
4. Häll upp kolan i formarna och låt stelna.
5. Stjälp upp kolan och skär i lagom mumsbitar.
6. Temperera mjölkchokladen (sök temperera choklad här på receptfavoriter.se). Doppa kolabitarna i chokladen och lägg upp på smörpapper att stelna. Garbera ev. varje kola med lite rostad hackad eller flagad mandel.
Visningar:
883
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Kola recept
Underbar kladdk..
av Elis
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Jordnötskladdka
av Lilloo
över 2 månader
Dumlepannacotta
över 2 månader
Kakor med dumle
över 2 månader