Fransk moccatårta till Emma

En klassisk fransk tårta som är ganska mäktig. Moccatårta till Emma. Namnet är forntyskt och betyder den husliga, den verksamma.

Betyg (0 röster)
Fransk moccatårta till Emma

Ingredienser

300 g mandelmassa
4 äggvitor

Fyllning och garnering:
275 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor
4 msk snabbkaffe + 2 msk vatten
2 msk kaffelikör
1 påse mandelspån
50 g chokladkaffebönor

Gör så här

Ugn: 175°

Riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitorna till fast skum. Rör ner mandelmassan i äggvitorna och vispa till en jämn smet.

Rita 3 rundlar, ca 21 cm i diameter, på bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt över dem och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills bottnarna har fått fin färg.

Låt bottnarna svalna och dra sedan bort pappret. Låt bottnarna kallna.

Rör samman det rumsvarma smöret med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt omrörning. Koka upp vattnet och lös upp snabbkaffet i det. Låt det kallna. Rör ner kaffe och likör droppvis i smörkrämen.

Bred smörkräm över och runtom hela tårtan. Spritsa ut små toppar ovanpå tårtan. Fäst mandelspån runt kanten. Garnera med chokladkaffebönor.

Tips!
Prova att byta kaffebönorna på moccatårtan mot choklad-överdragna russin.
Visningar:
8088
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Moccatårta
av Lena54
över 2 månader
Moccatårta
över 2 månader
moccakräm
av ica238
över 2 månader
Fryst moccatårt
av tuden
över 2 månader
Kaffetårta
över 2 månader
Choklad- och mo..
av Fin
över 2 månader