Fransk pajdeg med ägg

Det är bäst att göra degen 1 dygn innan den skall användas, då blir den lättare att kavla. I vart fall bör den vila i kylskåp 1-2 timmar. Låt gärna degen vila i formen och i frysfack en stund, så sjunker inte kanterna.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Fransk pajdeg med ägg

Ingredienser

2,5 Vetemjöl
75 g Smör el. margarin
1 st Ägg
Lagom till form 25 cm

Gör så här

Häll mjöl och salt i en bunke.
Tillsätt 1 ägg och rumsvarmt smör skuret i bitar. Knåda samman och forma till en boll.
Platta till degen och gör en ny boll.

Linda in i plastfolie. Lägg i kylskåp 1 tim eller längre.

Knåda degen smidig.
Kavla ut en tunn deg (<3 mm).
Smörj en pajform med matfett.
Klä med deg och skär bort kanterna.
Stick upprepade hål i degen med en gaffel.

Sätt ugnen på 220 grader.
Förgrädda degen 10 min. (ej nödvändigt
Visningar:
6558
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Pajdeg recept
Mormors pajdeg
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Maya´s Bacon &
av SDMaya
över 2 månader
Fransk chokladp
av Annafbg
över 2 månader
Paj med fetaost
av ros
över 2 månader