Fransk rabarbermarmelad

Betyg (1 röst)

Ingredienser

1 kg späda rabarber
1 kg strösocker
25-30 g smör

Gör så här

Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i bitar. Nya rabarber behöver inte skalas. Blanda med socker i en bunke och låt det dra över natten. Slå över den saft som bildats i en kastrull och koka ihop den på hög värme . Låt koka utan lock tills cirka hälften kvarstår. Lägg i rabarbern, koka häftigt under omrörning och rör ner smöret . Sänk värmen och låt marmeladen koka sakta i 30-45 minuter. Låt smaken mogna på burk i ett dygn.
Visningar:
4739
Sparat:
23
Skorpor med kar
över 2 månader
Rabarbermarmela
över 2 månader
Rabarbermarmela
över 2 månader
Rabarbermarmela
över 2 månader
Rabarbermarmela
av pihal
över 2 månader