Fransk Royalpaj

En jättegod efterrätt som inte är för söt men ändå söt. Min man bara älskar denna. Det finns olika fyllningar man kan ha i men jag brukar alltid ha päron i.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

Mördeg:
150 gr Kallt smör
4 dl Vetemjöl
½ dl Florsocker
1 st Ekologiskt ägg
1 msk Kallt vatten

Fyllning:
3 st Ekologiska ägg
2 dl Kesella 10 %
1 dl Crémè fraiche
1 dl Strösocker
100 gr Riven mandelmassa
1 burk inlagda päronhalvor
25 g mandelspån

Gör så här

1. Blanda samman smör, vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägg och kallt vatten, arbeta samman till en deg.
3. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
4. Kavla ut degen och fyll en pajform.
5. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en bunke.
6. Välj vilken royalpaj du vill göra (se nedan).

Päronroyale:
1 paj

1 pajskal av mördeg (se grundrecept ovan)
1 sats fyllning (se grundrecept ovan)

1 burk inlagda päronhalvor
25 g mandelspån

Päronroyale:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Häll av vätskan från päronhalvorna och lägg dem på en skärbräda med snittytan nedåt. Skiva halvorna på längden och tryck till dem så att de sprider ut sig som solfjädrar.
3. Fyll pajskalet till 2/3 med fyllning. Lägg i ?solfjädarna? med snittytan nedåt. Strö över mandelspån.
4. Grädda pajen långt ner i ugnen i 30-40 minuter tills den får en gyllene färg.
Visningar:
1557
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.