Franska abborrfiléer

God bjudrätt, uppskattad av de flesta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 gr abborrfiléer
2,5 dl grädde
1 msk fiskbuljong
1,5 dl vitt vin
0,5 dl torr vermouth , helst Noilly Prat
4 vitlöksklyftor
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Börja med såsen. Blanda grädde, vin, vermouth och fiskbuljong i en kastrull. Skiva vitlöken och lägg med i kastrullen. Koka på svag värme medan du steker aborrfileerna.

Byxa aborrfileerna, salta och peppra. Stek dem hastigt i smör. Lägg fileerna i en ugnsfast form och häll såsen över. Gratinera i ugnen i 175 grader till filéerna är färdiga och rätten fått färg. Ca 30 min.

Servera med t ex pressad eller kokt potatis och kokta sockerärter, grön sparris eller sallad.
Samklig måltid!
Visningar:
5208
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Lax & räkbakels
av bikbok
över 2 månader
Varm smörgåstår
av epi
över 2 månader