Franska biffar med rotsaker

Biffar med rostade rot- och grönsaker och tomatsås, en god kombination.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 portione
Franska biffar med rotsaker

Ingredienser

750 g mager köttfärs t ex kalv
ca 25 g kapris
3 tsk fransk senap
1 gul lök
1 ägg
2 msk torkad tomjan
2-3 msk kalvfond
Salt
Peppar
2 palsternackor
2 morötter
10-12 potatisar

några rödbetor i skivor
olivolja
honung
smör

Gör så här

Blanda köttfärsen med ägg, kapris, senap och den gula löken Finhackad samt 1 msk timjan och två- tre mak kalvfond. Salta och peppra rikligt.
Forma till små pannbiffar och stek på medelvärme till de är klara.
Lägg dem i en liten form.
Skala och skiva rotsakerna, ( dock ej rödbetorna ) och lägg över i en smlrd ugnsplåt.
Ringla över olivolja och strö på timjan.
Rosta på 225 grader i ca 35-40 minuter.
Ringla lite honung över rotsakerna och servera med pannbiffarna och en tomatsås.
Tomatsås se ceparat recept.
Visningar:
3005
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader