Franska sega maränger

Riktigt sega, lite kladdiga i mitten och väldigt enkla att göra!

Betyg (9 röster)
Antal personer
8-12
Franska sega maränger

Ingredienser

250 g (ca 3 dl) socker
125 g (ca 1,25 dl) äggvita
80 g smält mörk choklad

Gör så här

Blanda socker och äggvita lite grann i en rostfri skål. Vispa med elvisp eller ballongvisp över ett hett vattenbad tills det blir riktigt varmt. Ta bort från värmen och vispa tills allt blir kallt. Vänd i chokladen lite i taget så att marängen blir marmorerad.
Klicka ut små maränger antingen rakt på en plåt eller med bakplåtspapper över. Baka i 140 grader i ca 40 min.
Visningar:
23348
Sparat:
216

LIKNANDE RECEPT

Maränger recept
Schweiziska cho..
av mrsmama
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Glömmingetårta
av Cina78
över 2 månader
Dajmtårta / Dai
över 2 månader
Marängkolatårta
av tina62
över 2 månader