Fredagsgott

Gott som tusan!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1 ½ dl vatten
75 g margarin
1 dl vetemjöl
2-3 ägg
3 dl vispgrädde
Riven pepparrot, nån matsked
15-20 skivor rökt kött alt rökt lax
Dill

Gör så här

Petit choux deg
Koka vatten och margarin. Tillsätt mjölet under kraftig omrörning. Koka smeten tills den släpper kastrullens botten. Låt smeten svalna. Tillsätt äggen - ett i taget - rör om ordentligt så att varje ägg blandar sig väl med smeten. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 225 grader ca 20 min. OBS! Öppna inte luckan de första 10 min. Vispa grädden och blanda med pepparrot och nån gnutta salt. Bred ut pepparrotsgrädde på "undersidan". Lägg ut rökt kött alt lax över hela och rulla ihop som en rulltårta. Skär sedan i trekantsbitar och servera en grönsallad till.

Tips! En burk med färdig räksallad t ex på finstrimlad isbergsallad går fortare och blir minst lika gott.
Visningar:
5707
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Fredagsgott
av sonja55
över 2 månader
Biosupé på fran
av Tiadina
över 2 månader
Biff med gratin
av UllaC
över 2 månader
Krämig ost och
över 2 månader
Nötfrästa räkor
av tina62
över 2 månader
Pasta med kronä
av essim
över 2 månader