Frijoles

Kryddstarka svarta bönor

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

340 g kokta svarta bönor eller röda kidneybönor
2 hela torkade chilifrukter, tunt skivade eller 1/2 tsk chilipeppar
3-6 klyftor finhackade vitlök
3 hackade gula lökar
1 burk 400g krossade tomater 

Gör så här

Skölj bönorna och blötlägg dem i nytt vatten över natten. Häll av blötläggningsvattnet, lägg bönorna i en kastrull och häll på vatten tills det precis täcker bönorna. Tillsätt chilipepparn och en tredjedel av vardera margarinet, viklöken och löken. Rör om och koka ca 11?2 timme eller tills bönorna är mjuka (tillsätt mera vatten om det behövs). Smält det kvarvarande margarinet i en stekpanna och fräs återstoden av löken och vitlöken till de är mjuka och genomskinliga men inte brynts. Tillsätt tomaterna och rör om väl. Koka ytterligare 5 minuter. Rör ihop bönorna och tomatblandningen - en del av bönorna ska mosas i processen. Koka tillsammans i ca 10 minuter och servera sedan med råris eller tortillas. 
Visningar:
1153
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Frijoles con Qu
över 2 månader
Frijoles refrit
över 2 månader
Mexikanska kött..
över 2 månader