Frikadeller med couscous och tomatsallad

Frikadeller får tyvärr inte någon spännande färg men de får fin rund
form i gengäld. Den som kan kosta på sig några extra kalorier kan
eftersteka frikadellerna i lite smör för en fräckare färg.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

1 ägg
1 msk mjölk
3 msk ströbröd
1 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liten gul lök
1 stjälk selleri
200 g köttfärs
7 dl vatten
1 buljongtärning, höns- eller grönsaksbuljong

Tillbehör:
2 tomater
1 liten gul lök eller schalottenlök
1 msk finhackad persilja
1 tsk råsocker
1 tsk vinäger
1 krm svartpeppar
2 dl couscous
eventuellt soja
eventuellt ärtskott

Gör så här

1. Blanda samman ägg, mjölk, ströbröd, senap, salt och peppar.
Finhacka lök och selleri. Blanda ner det och färsen i äggbland-
ningen.
2. Koka upp ca 7 dl vatten med 1 buljongtärning. Forma ca 20
köttbullar och lägg dem i vattnet att koka ca 5 min. Ta upp dem
med hålslev. Spara eventuellt buljongen till nudelsoppan på tisdag.
3. Tillbehör: Hacka tomater och lök och blanda med persilja, socker,
vinäger och peppar. Servera frikadellerna varma tillsammans med
couscous och tomatsallad. Några stänk soja passar till köttbullarna.
Visningar:
813
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Frikadeller recept
Smarrig dietsop..
av LaJefa
över 2 månader
Varm brie med t..
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Skånsk Kålsoppa
över 2 månader
Frikadeller i t
över 2 månader
Danska frikadel
över 2 månader