Frisk frukt med youghurt

En kryddig marinad gör apelsiner och jordgubbar till en uppfriskande dessert. Smaken fulländas med en söt och god youghurtsås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 apelsiner
400 g jordgubbar
2 cm färsk ingefära
2½ dl vitt vin
1 dl strösocker
1 kryddnejlika
3 cm kanelstång

Sås:
1 dl youghurt
2 msk farinsocker
½ tsk kanel
Riven muskot

Gör så här

Riv skalet av en apelsin. Pressa saften ur två apelsiner. Skala ingefäran och pressa den i en vitlökspress.

Blanda apelsinsaft, det rivna apelsinskalet, vin, socker, ingefära, kryddnejlika och kanelstång i en kastrull. Koka upp och sätt ner värmen. Låt vätskan koka i ca 5 minuter tills den har reducerats till 1/3 och är tjockflytande.

Skala de resterande två apelsinerna. Skär av ändarna på apelsinen. Ställ apelsinen upp och skär bort skalet och den inre, vita hinnan med en vass kökskniv. Skär försiktigt ur apelsinens klyftor innanför den vita hinnan. Samla upp saften från apelsinen i en kopp. Lägg apelsinklyftorna i marinaden och låt det svalna.

Häll youghurten i en skål och blanda ner farinsocker, kanel och muskot. Blanda väl.

Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i skivor. Ta apelsinklyftorna ur marinadden och ta bort kryddnejlika och kanelstång. Lägg upp jordgubbarna och apelsin på tallrikar. Häll marinaden över och servera med youghurtsåsen.
Visningar:
472
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
Jordgubbspaj me..
över 2 månader
Riktiga amerika
över 2 månader