Friterad abborrfilé med ljummen färskpotatissallad och dillaioli

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 abborrfilé á ca 160 g
1 dl vetemöl
1 dl ströbröd
2 ägg
ca 20 färskpotatis
1 ask färsk bladspenat
3 knipplök
½ pkt sockerärtor
2 msk olivolja
1 liter rapsolja
1½ dl majonnäs
1½ dl dill
1 citron
salt
peppar

Gör så här

Skär bort alla ben från filén. Vänd i vetemjöl, därefter uppvispat ägg och slutligen i ströbrödet. Koka potatisen i rikligt med salt och dillstjälkar. Häll av och låt stå under lock. Dela potatisen, strimla sockerärtorna, skiva lök och plocka rent spenaten. Vispa samman olivolja, citronsaft, salt och peppar. Slå över den ljumna potatissalladen, vänd runt och låt stå. Hacka dillen och blanda samman med majonnäsen. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Värm rapsoljan för fritering, i en kastrull. Fritera försiktigt abborrfiléerna tills dom blir gyllenbruna. Salta när dom är nyfriterade. Lägg upp fisken på potatissalladen och servera med dillmajonnäs och en citronklyfta.
Visningar:
1590
Sparat:
10
Färskpotatissal..
över 2 månader
Rolands goda ka..
över 2 månader
Färskpotatissal
över 2 månader
Färskpotatissal
av ros
över 2 månader
Sallad på färsk
av Annras
över 2 månader
Varm färskpotat
över 2 månader