Friterad bläckfisk

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 800 g bläckfisk
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 1/2 tsk citronpeppar
olja till fritering

Gör så här

Tina djupfryst bläckfisk. Drag av huvud och den tunna broskbiten i ryggen. Skär av och spara ev armar. Skölj fisken under rinnande vatten. Drag av det mörka skinnet. Torka fisken väl på hushållspapper. Skär fisk och ev armar i ringar. Blanda mjöl, salt och citronpeppar i en stor plastpåse. Lägg i fiskbitarna och skaka om så att de blir panerade runt om. Hetta upp oljan till 175 - 180°. Lägg i några fiskbitar i taget och fritera dem guldgula, 2 - 3 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Visningar:
3039
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Absolut Godaste
över 2 månader
Kinesisk sötsur..
av popik
över 2 månader
Amerikanska kam..
av nallec
över 2 månader
Älskade vårrull..
över 2 månader
Pad thai gai - ..
över 2 månader
Små Kinesiska V
över 2 månader