Friterad camembert med hallonsås

Detta är en snabblagad liten delikatess som är idealisk att servera när du får oväntat besök.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 fasta camemberostar à 125 g
4 msk vetemjöl
1 stort ägg
60 g ströbröd
2½ dl olja
1 knippa persilja

Hallonsås:
3 shalottenlökar
1 msk smör eller margarin
300 g djupfrysta osockrade hallon
2 msk balsamvinäger
½ krm socker
Salt
vitpeppar

Gör så här

Börja med hallonsåsen. Skala och finhacka löken. Smält fettet i en gryta och fräs löken. Tillsätt de djupfrysta hallonen. Lägg på locket och låt bären tina på svag värme. Rör ner vinägern. Smaka av med salt, peppar och socker. Koka samman ca 5 minuter. Låt svalna.

Häll upp mjöl, söndervispat ägg och ströbröd i var sin skål.

Dela camembertosten i halvor. Vänd osten först i mjölet, sedan i äggvispet och slutligen i ströbrödet. Tryck fast paneringen lätt och skaka av överflödigt ströbröd.

Hetta upp oljan i en liten stekpanna. Fritera osten 5-8 minuter tills den är gyllenbrun. Vänd osten en gång. Ta upp den med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera persiljan: Skölj och torka persiljan väl. Klipp av stjälkarna. Fritera hastigt (endast några sekunder) i den heta oljan.

Lägg upp på tallrikar och garnera med hallonsås och persilja.
Visningar:
2165
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Camembert recept
Ugnsrostade rot..
av zonale
över 2 månader
Pannacotta med ..
över 2 månader
Hel­stekt filé
av MrsC
över 2 månader
Kantarellpaj me
av sajoh69
över 2 månader
Helstekt filé m
av ros
över 2 månader
Varm brie med r
av MrsC
över 2 månader