Friterade jätteräkor

Njut av havets läckerheter på kinesiskt vis och bjud vännerna på gyllenbruna räkor med sötsur sås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 dl vetemjöl
2 dl avslagen öl
1 hg färska champinjoner
1/4 purjolök
1 msk olja
3 dl grönsaksbuljong
2 tsk potatis- eller arrowrotsmjöl
1½ tsk kinesisk soja
200 g jätteräkor, havskräftor eller kräftstjärtar
4 dl olja

Gör så här

Vispa samman mjöl och öl. Ställ blandningen i kylen för att svälla ca 3 timmar.

Skiva champinjonerna på längden. Ansa, skölj och skär purjolöken i smala, sneda strimlor.

Hetta upp 1 msk olja i en kastrull. Lägg i champinjoner och purjolök och låt det fräsa utan att ta färg.

Blanda den avsvalnade buljongen med mjöl och soya. Vispa ner i kastrullen och låt allt koka 1-2 minuter.

Tina och skala skaldjuren. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull.

Doppa skaldjuren i frityrsmeten och fritera dem i oljan tills de blir vackert bruna. Låt skaldjuren rinna av på hushållspapper. Servera dem direkt efter friteringen, annars blir frytyren seg.
Visningar:
5471
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Absolut Godaste
över 2 månader
Kinesisk sötsur..
av popik
över 2 månader
Amerikanska kam..
av nallec
över 2 månader
Älskade vårrull..
över 2 månader
Pad thai gai - ..
över 2 månader
Små Kinesiska V
över 2 månader