Friterade räkbollar

Små, goda, krispiga bollar med smak av asien...

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 20 boll
Friterade räkbollar

Ingredienser

ca 300 g råa tigerräkor
1 pkt risnudlar
1 äggvita
4 tsk fisksås
1 burk vattenkastanjer
1 kinesisk vitlök (solo)
3 st salladslökar
1 msk sesamolja
1 - 2 msk ostronsås
olja till fritering

Gör så här

Lägg risnudlarna i blöt ca 20 min.
Skala räkorna och avlägsna tarmen.
Hacka räkor, salladslök och vattenkastanjerna och lägg i en skål.
Tillsätt äggvita, fisksås, sesamolja och ostronsås.
Krama ur allt vatten från risnudlarna och klipp ner i mindre bitar tillsammans med räksmeten.
Forma smeten till små munstora bollar och fritera gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera med ljus soya eller en risvinegrättsås.
Visningar:
3974
Sparat:
74

LIKNANDE RECEPT

Friterade räkbo
av Queenie
över 2 månader
Arrakbollar
av tina62
över 2 månader
Friterade räkbo
över 2 månader
Friterade räkbo
över 2 månader