Friterade smålökar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 ägg
salt
peppar
1 3/4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
2 klyftor vitlök
3 msk nyriven parmesanost
500 g smålökar, scharloten- pärl- eller steklök
vatten
salt
1 knippe persilja eller annan färsk örtktydda

Gör så här

Separera äggen och vispa gulorna med salt och peppar i en skål. Tillsätt vetemjölet och mjölken lite i taget och rör slätt. Pressa vitlöken och rör ner osten. Låt smeten svälla i 30 min. Skala löken. Det är viktigt att den inte är för stor. Koka den ca 2 min. i lättsaltat vatten. Spola den kall och låt rinna av väl. Torka löken med hushållspapper. Finhacka persiljan och blanda i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det. Hetta upp oljan till 180°C. Doppa lökarna med hjälp av en gaffel i smeten och lägg dem sedan i den heta oljan. Fritera lökarna frasiga och tills de fått fin färg.
Visningar:
682
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Absolut Godaste
över 2 månader
Kinesisk sötsur..
av popik
över 2 månader
Amerikanska kam..
av nallec
över 2 månader
Fläskfilégryta
av look
över 2 månader
Älskade vårrull..
över 2 månader
Boeuf Bourguign
av MatsS
över 2 månader