Frittata från ugnen

Den här italienska omeletten med en fyllning av broccoli och skinka passar utmärkt både som lunch och kvällsmat.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g broccolibuketter
2 skivor rökt bogfläsk eller skinka
6 stora ägg
3/4 dl brödsmulor från färskt bröd
3/4 dl lättmjölk
Rivet skal av en citron
4 msk riven parmesanost

Gör så här

Värm ugnen till 150 grader. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med lite olivolja.

Koka upp rikligt med vatten i en liten kastrull med lock. Lägg i broccolibuketterna och sjud under lock i 3 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.

Putsa köttet. Skär köttet i ca ½ cm tjocka stavar och lägg ner dem i en stekpanna. Låt fräsa 5 minuter på medelvärme. Låt det rinna av på en tallrik med dubbelt hushållspapper. Vispa samman äggen.

Lägg brödsmulorna i en skål och låt dem blötas upp i mjölken under en minut. Tillsätt broccoli, kött, citronskal, parmesanost och de uppvispade äggen. Blanda väl. Häll blandningen i formen.

Grädda 15 minuter i ugnen. Värm till sist upp ugnsgrillen och grilla fritattan gyllenbrun 1-2 minuter, 8 cm från grillen. Servera genast.
Visningar:
2929
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Frittata recept
Frittata med ri..
av MrsC
över 2 månader
Frittata med ba
av styvan
över 2 månader
Potato frittata
över 2 månader
Frittata di pas..
av Olvan
över 2 månader
Frittata på väs
av MrsC
över 2 månader
Zucchini fritta
av HAARK
över 2 månader