Fritterade risbollar

Gott annorlunda och billigt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3½ dl rundkornigt ris
100 g mager lagrad ost av herrgårdstyp
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
100 g skalade räkor
½ knippe dill
3 ägg
ströbröd
1 nypa kajennpeppar
salt
olja att fritera i och hushållspapper för avrinning

Gör så här

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen låt rinna av i en nätsil och kyl ner helt och hållet riv osten skala lök och vitlök och hacka fint hacka räkorna fint även dillen ska hackas lägg i en skål och blanda ner riset separera 2 av äggen och rör ner gulorna plus 1 helt ägg tillsätt så mycket sröbröd så smeten blir fast och formbar smaka av med peppar o salt
hetta upp oljan i en frityrpanna rulla små kulor av rissmeten vispa sönder äggvitorna i en tallrik och häll ströbröd i en annan doppa risbollarna först i äggvitan sedan i sröbrödet fritera bollarna gyllenbruna i den heta oljan låt dom sedan rinna av och servara dem ljumma servera en god sallad till
Visningar:
2020
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Risbollar recept
Onigiri - Japan..
över 2 månader
Risbollar med k..
av Amika
över 2 månader
Friterade riskr
av kajsa36
över 2 månader
Friterade risbo
av vivvi75
över 2 månader
Sushi..
över 2 månader
Arancini Sicili..
över 2 månader