Frozen Chessecake med varm hallonsås

Mumsig efterrätt som serverades på nyår 2008. Blev en hit!

Betyg (3 röster)
Antal personer
16 st
Frozen Chessecake med varm hallonsås

Ingredienser

Cheesecake:
5 digistivekex
3 ägg
2 dl socker
1 pkt ( 200 g) Cream Cheese
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Hallonsås:
4 dl hallon (ca 250 g)
4 msk socker
2 msk vatten
0,5 dl rödvin

Gör så här

Cheesecake:
* Smula ner kexen och lägg i botten på en rund form.

* Dela på äggulor och äggvitor. Vispa gulor och socker pösigt. Rör i cream cheesen och vaniljsockret.

* Vispa grädden i en skål för sig. Blanda med resten av smeten.

* Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i resten.

* Häll i formen och ställ i frysen 6-8 timmar.

Hallonsås:
* Koka hallonen, sockret och vattnet i ca 10 minuter. Låt svalna.

* Rör i rödvinet.

* Kan med fördel värmas innan servering.
Visningar:
13575
Sparat:
110

LIKNANDE RECEPT

Chessecake recept
Jordgubbschesse..
av ros
över 2 månader
Pannacotta med ..
över 2 månader
Vit chokladches
av ros
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Cheesecake med
av ros
över 2 månader
Blåbärschesseca
av ros
över 2 månader