Frukostbullar med solrosfrön

Super smaskigt!

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 16
Frukostbullar med solrosfrön

Ingredienser

5 dl vatten
2 msk rapsolja
1 pkt jäst (50 g)
1 dl fibrex (sockerbetsfiber)
2 msk krossade linfrön
1 msk fiberhusk
1 ½ tsk stött fänkål
1 tsk salt
1 dl kesella
8 dl glutenfri mjölmix samt ½ dl till utbakningen

Till pensling:
½ ägg (uppvispat) eller
½ dl filmjölk
Solrosfrön

Gör så här

Ugn: 250°

Värm vatten och olja till 37°. Rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Fibrex, linfrön och Fiberhusk, och låt blandningen svälla i 10 minuter.

Rör i de stötta fänkålsfröna, saltet, färskosten och ca 6 dl av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.

Tillsätt ytterligare ett par deciliter av mjölmixen och arbeta ihop degen efter jäsningen. Skrapa ned på bordet som först har pudrats med mjölmix.

Forma till två längder och skär vardera i åtta bitar. Flytta över bitarna till en plåt och låt jäsa under duk i 20–30 minuter.

Pensla med ägg eller filmjölk och strö över solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen till lagom färg och låt kallna på galler. Bullarna kan frysas.
Visningar:
5142
Sparat:
71

LIKNANDE RECEPT

Frukostbullar recept
Bake off frukos..
över 2 månader
Mitt goda hemba..
över 2 månader
Snabba frukostb
över 2 månader
Frukostbullar m
över 2 månader
Runda frukostbu
över 2 månader
Frukostbullar m
av holmba
över 2 månader