Frukostskorpor

Betyg (0 röster)
Antal personer
30-40

Ingredienser

1 1/2 dl rågkross
7 dl vetemjöl
4 dl fint rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
5 dl lättfil
50 g jäst
1 dl flytande margarin
1 msk salt

Gör så här

Låt rågkrosset svälla i 2 dl hett vatten i 1 timme. Mät upp mjölsorterna. Värm filen till 37 grader. Smula jästen och rör den med 1/2 dl av filen i en bunke tills den smälter. Häll på resten av filen samt margarin och salt. Tillsätt mjöl och rågkross och blanda degen jämn och smidig. Låt jäsa övertäckt en timme. Mjöla bakbordet lätt. Knåda degen smidig, dock ej alltför mycket. Skär den i fyra delar och rulla ut bitarna i längder, som du sedan skär i bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda dem i 10 minuter. Låt svalna under duk. Sätt ugnen på 75 grader. Dela bullarna mitt itu. Torka dem på plåt i ugnen 1 1/4 timme.
Visningar:
622
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.