Frukt- och yoghurt glass

Både supergott och nyttigt

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 gram bär färska eller frysta upptinade t.ex. hallon, björnbär, jordgubbar, lingon, blåbär,smultron eller byt ut bären mot banan (2 st.)mango eller avocado
3 dl naturell yoghurt eller vaniljyoghurt (helst inte lättprodukt)
1-1,5 dl socker (mindre mängd om vaniljyoghurt används)
1-1,5dl vispgrädde, eller om man vill hålla fetthalten nere, keldagrädde 27%

Gör så här

Tina ev. de frusna bären. Rigga upp ett kaffefilter i filtertratt eller vanlig hushållstratt över ett kärl, t.ex. litermått. Häll i yoghurten och låt rinna av under minst en halv till en timme, man kan ställa in det hela i kylen för längre avrinningsperiod.,Mixa bären med socker och yoghurt i matberedare. Sätt till grädden på slutet, den får inte tjockna, utan skall endast snabbt blandas i. Häll blandningen i glassmaskin. När glassen åker runt i maskinen som en klump är det klart att servera, det brukar ta mindre än en halvtimme. ,Glassen är godast alldeles nygjord, men annars kan den frysas in för kommande tillfälle. Tag då fram den ett tag innan servering.
Visningar:
3749
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Glass recept
LCHF Egen hemma..
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
After Eight che
över 2 månader