Frukt & bärcheesecake

Jordgubbar, hallon, körsbär och persika.... en given succé

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12 bita

Ingredienser

Botten:
125 g smör
100 g valnötter
25-30 digestivekex (ca 6 dl smulade)
1 msk socker

Fyllning:
600 g krämig färskost t ex philadephia
2 dl strösocker
200 g creme fraiche
½ tsk salt
5 ägg

Glasyr:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
frukt t ex
jordgubbar
hallon
blåbär
persikor
vinbär

Gör så här

Botten:
smält smöret och hacka valnötterna fint. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda ner nötter, smör och socker. arbeta ihop till en fast deg. Lägg ett bakpapper i botten av en springform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. tryck ut degen i botten och låt vila svalt i ca 30 min.

Fyllning:
Blanda färskost, socker och creme fraiche till en slät massa.
Tillsätt salt och ett ägg i taget. Vispa mellan varje. fördela fyllningen över botten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h i 175C. Låt kakan kallna och stå svalt minst 4 h.

Glasyr:
Rör ihop creme fraiche, socker och vaniljsocker till en glasyr. Fördela den jämt över kakan

Garnering:
Skär frukt och bär i halvor och klyftor och fördela över tårtan
Visningar:
1502
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Bärcheesecake recept
Bärcheesecake m..
av PerGR
över 2 månader
LCHF - Bärchees
av Bodil56
över 2 månader
Bärcheesecake i
av em_elie
över 2 månader