Frukt och nötbröd

Frukt och nötbröd

Betyg (0 röster)
Frukt och nötbröd

Ingredienser

Dag 1 :
250 g torkad frukt
3 dl vatten

Dag 2 :
1 pkt jäst
4 dl vätska från blötlagd frukt + vatten
½ dl honung
1 ½ dl fibrex
1 msk salt
1 dl valnötter, hackade
½ dl solrosfrön
1 dl russin, sköljda
0,75 påse müslimix

Gör så här

Tillagning
Dag 1:
Blötlägg frukt i vatten över natten eller minst i tre timmar.

Dag 2:
Smula ner jästen i en bunke. Värm vätskan från frukten + vatten och honung till 37º och lös upp jästen. Tillsätt fibrex, salt, nötter, solrosfrön, russin och frukt. Arbeta degen i 10 min, degen skall vara lös. Låt jäsa till dubbel storlek, rör snabbt ihop degen. Smörj en form, häll upp degen i formen och låt jäsa i 30 minuter.

Grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 45 minuter.
Visningar:
3221
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Nötbröd recept
Snabbakat nötbr..
av ros
över 2 månader
Nötbröd..
över 2 månader
Nötbröd
över 2 månader
Nötbröd-LCHF 2
över 2 månader
Nötbröd-LCHF 1
över 2 månader
Nötbröd
av MillisB
över 2 månader