Fruktflarn ā la Pauli

Den är lika god som dekorativ, denna härliga tårta med pajdegsskal som fylls med vaniljkräm och garneras med frukter och bär. Genom att garneringen täcks med gelé så håller sig tårtan fräsch i minst ett dygn.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 bitar

Ingredienser

4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 msk grädde
1 msk vatten

Vaniljkräm:
3 dl grädde
1 ägg
3 msk socker
1 msk maizenamjöl
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
Frukt och bär (hallon, vindruvor, jordgubbar, kiwi, ananas, persikor eller mandarinklyftor)

Gelé
3 blad gelatin
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk socker

Gör så här

Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt grädde och vatten och arbeta ihop degen. Låt degen vila kallt medan du gör vaniljkrämen.

Blanda grädde, ägg, socker och maizenamjöl i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen kallna.

Skölj och rensa bären. Skiva frukten eller skär den i klyftor.

Klä en pajform med löstagbar botten med pajdegen. Grädda pajen i 175 grader, ca 10 minuter. Pajen ska ha fått fin färg.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Krama ur bladen. Koka upp vin, vatten och socker och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt gelén svalna.

Bred ut vaniljkrämen i pajbottnen. Lägg bär och frukt över vaniljkrämen i ett vackert mönster. Ös gelén över frukten och ställ tårtan kallt tills gelén stelnat.
Visningar:
1455
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Fruktflarn recept
Fruktflarn med ..
över 2 månader
Snabba franska
över 2 månader
Fruktflarn med
av lennali
över 2 månader