Fruktfylld maräng

Överraska med dessa lätta marängkorgar som kan förberedas långt före servering och fyllas med frukt efter säsong och smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

6 äggvitor
5 dl strösocker
2 tsk färskpressad citronsaft
1 msk majsmjöl
600-800 g blandad färsk frukt, t.ex. jordgubbar, blåbär, kiwi eller vindruvor
Florsocker till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 100 grader. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Rita 12 ringar som är 8 cm i diameter på bakplåtspappret.

Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum. Tillsätt sockret ca 1 msk åt gången och vispa kontinuerligt tills sockret har lösts upp och marängsmeten är fast. Ta lite smet mellan fingrarna - om smeten är kornig av socker, fortsätt då att vispa.

Blanda försiktigt ner färskpressad citronsaft och majsmjöl i marängsmeten.

Lägg smeten i en sprits och sprits ut små "toppar" på de ritade cirklarna på bakplåtspappret. Gör kanten högre än bottnen för att få en kant som håller frukten på plats.

Baka i ugnen ca en timma tills marängen är fast. Låt marängen svalna. Fyll marängkorgarna med färsk frukt. precis före serveringen kan du pudra lite florsocker över de fyllda marängerna.
Visningar:
1262
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Maräng recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Maräng Tårta..
av Reiko
över 2 månader
Glömmingetårta
av Cina78
över 2 månader
Rice Krispies-t
av azvard
över 2 månader
Dajmtårta / Dai
över 2 månader
Marängkolatårta
av tina62
över 2 månader