Fruktig färskostkaka

Kursen hette "vårens och sommarens fester", även om det serverades ca 10 olika rätter före denna efterrätt kan jag lova att den bara slank ner..

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

Botten:
1 paket ( 175 g) Dominokex
50 g smält smör

Fyllning:
8 gelatinblad
1 msk citronsaft
2 burkar (= 2 x 100 g) apelsinfärskost (t ex Hovi)
1 burk ( 850/500 g) inlagda aprikoshalvor , mosade
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde , löst vispat

Dekorationsgelé:
2 gelatinblad
1 msk citronsaft
2 dl mangopuré (barnmat)

Gör så här

Botten: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör sönder kexen i en matberedare (eller krossa sönder). Tillsätt det smälta smöret. Klä en form med löstagbar botten med baklåtspapper och platta ut smulorna i den. Ställ kallt en liten stund.
Fyllning: Rör ut osten med sockret och aprikosmoset. Smält gelatinbladen i citronsaften och rör ner gelémassan i ostblandningen. Vänd till sist ner den vispade grädden. Avsmaka. Häll fyllningen över kexbottnen. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar eller över natten.
Dekoration: Blötlägg gelatinbalden till dekorationen och smält den i citronsaften. Rör ner gelémassan i mangopurén. Häll blandningen över kakan. Låt stelna i kylskåp.
Ta fram en stund före servering.
Godast att avnjutas med kaffe som dryck.
Visningar:
1527
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Färskostkaka recept
Estnisk färskos..
över 2 månader
Tigerkaksbrowni
av Bodil56
över 2 månader
Chokladbrownies
av Fin
över 2 månader
Citronkaka med
av Fin
över 2 månader
Färskostkaka me
av Fin
över 2 månader
Getostcheesecak
av Fin
över 2 månader