Fruktrutor från Alsace

Ett fint och oförglömligt kakminne från Frankrike! Gott och festligt med vallmofrön i en mandelbotten där klyftor av päron ger en perfekt smakbrytning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
35 bitar

Ingredienser

250 g mandelmassa
150 g smör eller margarin
4 ägg
1 dl strösocker
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vallmofrön
1 dl mjölk
4 msk rom
5 mogna päron

Gelé:
1 burk äpplegelé

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan. Rör mandelmasseriv och matfett till en smidig smet.

Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje ägg. Blanda ner sockret.

Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med vallmofrön, mjölk och rom.

Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan.

Skala och kärna ur päronen. Skär päronen i klyftor. Stick ner klyftorna i täta rader i kakan med den kupade sidan uppåt.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta upp kakan ur långpannan. Låt den kallna.

Gör gelén: Smält äpplegelén i en kastrull. Pensla kakan med gelén.

Låt den stelna. Skär kakan i 35 rutor. Använd en riktigt vass kniv.
Visningar:
867
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Frasiga fruktru
av tina62
över 2 månader
Smakrika fruktr
av Queenie
över 2 månader