Frusen ansjovisdelikatess

Praktiskt som förrätt är den här frusna ansjovisdelikatessen, eftersom den kan förberedas långt i förväg, gärna dagen före. Rätten passar utmärkt på buffébord samt på julbord.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 dl vispgrädde
4 msk hackad persilja
4 msk hackad dill
4 msk hackad gräslök
4 msk hackade ansjovisfiléer
Salt

Till servering:
Salladsblad
Osötade kex
Smör eller margarin

Gör så här

Vispa grädden. Blanda ner samtliga hackade ingredienser i grädden.
Smaka av med salt.

Häll blandningen i en så stor rektangulär aluminiumfolieform att tjockleken på "kakan" blir ca
1-1,5 cm. Frys in.

Ta ut formen ur frysen 20-30 minuter före serveringen. Lägg den frusna kakan på en bädd av salladsblad på ett serveringsfat. Bred matfett på kexen och placera dessa runt kanten på fatet.
Visningar:
742
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.