Frusen Cheesecake (som tårta eller efterrätt)

Min "Mumsiga" Tårta att servera till kaffet...som man aldrig får nog av...när sista biten är tagen, ångrar man att man inte hade en till.
Om jag serverar den till efterrätt, bjuder jag ett glas portvin till.
Jag brukar ha några stycken på lut i frysen, (håller i ca 2 månader).

Betyg (4 röster)
Antal personer
6-8 person

Ingredienser

3 ägg
1½ dl socker
85 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
12 - 14 Digestivekex
Smör till formen

Gör så här

Ta fram tre stycken skålar

Skål 1:
3 äggulor
85 g philadelphiaost
1½ dl socker
Detta vispas samman.

Skål 2:
3 äggvitor
Vispas till hårt skum.

Skål 3:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Detta vispas ...men inte för hårt.

Blanda nu samman innehållet från skål 1 och 3, vänd sedan ner äggvitan från skål 2 (använd gärna en slickepott för att få in luft i smeten).

Ta fram och använd en rund bakform med löstagbar kant, smörj formen.
Krossa 12-14 digestrivkex.

Lägg ett lager med kex i botten av formen.
Lägg ett lager med smet.
Lägg ett lager med kex.
Till sist ett lager med smet.

Ställ in i frysen minst 4 timmar.
Ta fram den ca ½ timme innan den ska ätas.
Garnera med vad du vill (jordgubbar, hallon. Jag brukar ta kiwi)

Ät och njut!!! Mums!!
Visningar:
11992
Sparat:
303

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader