Frusen citrontårta

Denna ljuvliga favorit med en fryst citronfyllning rör du snabbt ihop. En tårta med friskare smak än den här får man leta efter.

Betyg (3 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

4 stora ägg
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft av en citron
1 dl färsk mynta
2 dl crème fraiche
1 dl krossade kex , t . ex . digestive

Tillbehör:
Rund form med löstagbar kant , ca 24 cm i diameter

Gör så här

Separera äggen och lägg gulor och vitor i två olika skålar. Vispa vitorna till ett fast, vitt skum. Vispa grädden löst i en separat skål.

Vispa samman äggulor, socker, vaniljsocker, skal och saft från citronen. Hacka myntabladen fint och rör ner dem i sockersmeten.

Blanda sedan ner crème fraiche, den vispade grädden och äggviteskummet.

Strö ut hälften av kexsmulorna i formen.

Häll smeten över smulorna och strö sedan resten av smulorna över smeten.

Täck formen med plastfolie så att tårtan inte tar åt sig smaken av råvaror i frysen.

Låt tårtan stå i frysen i minst 3 timmar. Ta ut tårtan 20 minuter innan den ska serveras.

Barnkalasvariant: Du kan enkelt skapa en rolig födelsedagstårta för barn. Blanda ner ca 2 dl chokladlinser i smeten och uteslut myntan. Försök att få tag på chokladkex med riktigt mörk färg och använd dem istället för digestivkex.
Visningar:
5810
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Citrontårta recept
Moas choklad- o..
över 2 månader
Citrontårta med
av Annlis
över 2 månader
Pinocchios färg
av UllaC
över 2 månader
Mjölkfri/ lakto
över 2 månader
Citrontårta
över 2 månader
Citrontarte med
av majamia
över 2 månader