Frusen dajm- och kaffetårta

En väldigt god och vuxen smak som är jättebra att göra några dagar innan så har man efterrätten klar!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Botten:
3 äggvitor
2 dl socker
1,5 dl sötmandel

Glass-smet:
3 äggulor
3/4 dl socker
2 pkt dubbeldajm
1 dl ljummet kaffe
3 dl vispgrädde

Gör så här

Botten:
Vispa äggvitor o socker Hårt.
Mal mandeln och blanda i äggsmeten.
Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter.
Häll i smeten och grädda på nedersta falsen ca 50-60 min i 150 grader. Låt kallna.

Glass-smet:
Vispa äggulor och socker till vitt skum.
Krossa dajmen och blanda med ljummet kaffe.
Vispa grädden separat.
Häll i dajm o kaffet i äggsmeten. Vänd därefter ner
grädden och rör om.
Lägg på den kalla mandelbotten.
Ställ i frysen minst 4 timmar!
Garnera med gräddklickar vid kanterna, och placera gärna en chokladmoccaböna på varje klick.
Visningar:
2185
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Tastelines Afte..
av Bodil56
över 2 månader
Chokladkaffetår
av Fin
över 2 månader
Konjak- och kaf
av grill
över 2 månader
Kaffetarte med
över 2 månader
Kaffetårta
över 2 månader