Frusen dajmtårta

Denna frusna daimtårta är nog bland det godaste jag har smakat.

Betyg (8 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

Äggsmet:
3 äggvitor
1.5 dl socker
1 tsk bakpulver

Glassen:
3 äggulor
1 dl socker
4 dl grädde
2 stora dubbeldaim

Gör så här

Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i 1.5 dl socker och vispa.Rör därefter ner bakpulvret.
Dela upp äggviteblandningen (jag brukar gör dem tallriksstora) på två plåtar och grädda i 125 grader ca 45 min. Byt plats på plåtarna och grädda 45 min. till. Låt marängen svalna och ta loss den försiktigt. Ibland vill marängen lätt spricka.
Glassen:
Vispa äggulorna pösigt tillsammans med 1 dl socker.
Vispa grädden och blanda den i äggulesmeten. Hacka daimen och blanda den i smeten. Lägg glassen mellan marängen och ovanpå marängen. Frys tårtan minst 6 timmar men helst över natten. Tag upp tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras.
Visningar:
17361
Sparat:
234

LIKNANDE RECEPT

Dajmtårta recept
Dajmtårta / Dai..
över 2 månader
Dajmtårta
av EmmaD87
över 2 månader
Dajmtårta
av ros
över 2 månader
Dajmtårta
av Ankan_
över 2 månader
Frusen dajmtårt
av sajoh69
över 2 månader
Dajmtårta
över 2 månader