Frusen Hallontårta

Mycket god och omtyckt tårta som är mer som glass.Lagom söt. Jag har aldrig garnerat min,frysta hallon är så blöta och jag tycker choklad förstör smaken,men det gör man ju som man vill

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

200 g djupfrysta hallon
3 stora ägg
1 ½ dl socker
3 dl vispgrädde

Garnering:
200 g frysta hallon
riven blockchoklad

Gör så här

Tina hallonen och mosa dem med en gaffel. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna porösa med hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum,tillsätt resten av sockret,vispa ytterligare en stund så att marängmassan blir stel igen. Vispa grädden till skum. Blanda ner hallomoset i gulorna. Tillsätt grädden och vänd till sist ner vitorna.Häll smeten i en form med löstagbar kant. Ställ i frysen minst 3-4 timmar. Riv choklad och garnera med hallon. Låt tårtan stå en stund i kylen innan den bjuds. Mycket god!
Visningar:
2550
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Hallontårta recept
Smarrig hallont..
av Dahlian
över 2 månader
Hallonpaj med v
av ros
över 2 månader
Hallonbägare
av MrsC
över 2 månader
Fransk hallontå
av Kricke
över 2 månader
Magdalenas hall
av tina62
över 2 månader
Fryst hallontår
av MrsC
över 2 månader