Frusen mintchokladtårta

En frusen tårta som påminner lite grand om glass i konsistensen.

Betyg (3 röster)
Frusen mintchokladtårta

Ingredienser

2 marängbottnar
100g mörk blockchoklad
150 g after eightplattor
5 äggulor
1 tsk kaffe (ej enbart pulver)
4 dl vispgrädde
2 dl vispgrädde till garnering

Gör så här

Smält blockchoklad och blanda ner mintplattorna. Rör till en jämn smet. Vispa äggulorna och tillsätt kaffet. Blanda ihop med chokladsmeten. Vispa grädden och vänd ner chokladen.

Lägg en marängbotten inuti en rund form, gärna med löstagbar botten. Bred på hälften av smeten och lägg sedan på den andra samt resten av smeten. Sätt in tårtan i frysen några timmar. När tårtan skall severas, tag fram den och låt tina ca 1/2 timme. Vispa grädden till garneringen och spritsa ut på kakan.
Visningar:
5439
Sparat:
256

LIKNANDE RECEPT

Mintchokladtårt..
över 2 månader
Mintchokladtårt
av Libra
över 2 månader
Mintchokladtårt
av Carro67
över 2 månader
Frusen mintchok
över 2 månader
Mintchokladtårt
av Mallis
över 2 månader
Mintchokladtårt
över 2 månader